Mengen Lezzet Dünyası
Diğer Yazılar

07 Şubat 2023, 13:17

0 Yorum

737 Okuma

TAKE AWAY COFFEE- AL GÖTÜR KAHVE

05 Şubat 2023, 15:06

0 Yorum

784 Okuma

YENİ YERİMİZDE SİZLERLE BÜYÜMEYE DEVAM ETMEKTEYİZ

19 Ekim 2022, 13:44

0 Yorum

612 Okuma

Yılmaz Özdil: “Mengen’e Teşekkür Borçluyuz”

24 Kasım 2020, 10:10

0 Yorum

5682 Okuma

Mengen'de Gezilecek Yerler

09 Aralık 2020, 08:20

1 Yorum

3944 Okuma

MENGENDE GÖRÜLMESİ GEREKEN DOĞAL GÜZELLİKLER
AĞZININ TADINI BİLSEN 3 ÖĞÜN KEŞ YİRSİN
18
Aral
1267 Okuma 0 Yorum
AĞZININ TADINI BİLSEN 3 ÖĞÜN KEŞ YİRSİN

Bolu usulü keşli cevizli erişte... Klasik erişte tariflerine nazaran, üzerine ceviz ve rendelenmiş keş peyniri eklenerek hem göze hem de damağımıza hitap ediyor. Ayrıca, hem sağlıklı hem de doyurucu olmasıyla da faydalı bir tat halini alıyor. Şimdiden afiyet olsun.

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram erişte
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı rendelenmiş keş peyniri
  • 2 çorba kaşığı tereyağı 
  • Su

Keşli cevizli erişte tarifi Nasıl yapılır?

Kaynayan suya erişteleri atarak pişmeye bırakın.

Diğer tarafta tereyağını tavaya alıp üzerine kırılmış ceviz ve rendelenmiş keş ekleyerek beraber kavurun.

En son üzerine kavrulmuş olan keş peynirini ve cevizi serpiştirerek servis edin.

Yanına da el yapımı kızılcık şerbeti yaparsanız değmeyin keyfinize.

Afiyet olsun sağlıklı günler...

0 Yorum

Yorum Ekle